Tältä nykyleffojen VHS-kansikuvat näyttäisivät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet elokuvafanit muistelevat kaiholla 1980-luvun VHS-kansitaidetta, jossa oli usein omaa taikaansa. Elokuvien julisteisiin ja kansiin panostetaan nimittäin harvemmin suoratoistopalveluiden aikakaudella samanlaisella intohimolla, kuin videovuokraamojen kulta-aikana.

Steelberg-nimimerkillä esiintyvä taiteilija on kuitenkin päättänyt luoda 80-luvun tyylisiä VHS-kansia uusille elokuville ja sarjoille. Retrohenkisiä kansia esitellään Steelbergin Instagram-tilillä.

Miehen käsittelyssä retro-tyylisen muodonmuutoksen ovat saaneet muun muassa The Hateful Eight, Mad Max: Fury Road ja Netflixin Stranger Things -sarja. Lopputulokset muistuttavat lähes hämmästyttävän paljon todellisia vanhoja VHS-kansia, ja niihin olisikin voinut kuvitella törmäävänsä videovuokraamoissa 80- ja 90-luvuilla.