Suomen äänitemyynti kasvaa – suoratoiston osuus jo 75 prosenttia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikkituottajat IFPI Finland ry:n jäsenyhtiöiltään keräämän tiedon mukaan äänitemusiikin tukkumyynnin euromääräinen kulutus kasvoi Suomessa vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon aikana 9,4 prosenttia vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Heinäkuussa julkaistujen alustavien tietojen perusteella kasvua olisi ollut 7,8 prosenttia. Positiivinen kehitys johtuu erityisesti musiikin suoratoisto- eli striimauspalveluiden, kuten esimerkiksi Spotifyn, lisääntyneestä käytöstä. Suoratoistopalveluiden kautta tuloutuu nyt jo 75 prosenttia äänitemusiikin kokonaismarkkinoiden arvosta.

Universal Music Finland nousi äänitemyynnin markkinaosuuksissa Suomen suurimmaksi musiikkiyhtiöksi 32,82 prosentin osuudella Musiikkituottajien jäsenyhtiöiden yhteenlasketusta puolivuotismyynnistä. Toiseksi suurin yhtiö ensimmäisen puolen vuoden jälkeen oli Sony Music Entertainment Finland 30,81 prosentin markkinaosuudella ja kolmanneksi suurin musiikkiyhtiö oli Warner Music Finland 28,29 prosentin osuudella.