Mäkki kiinnitettiin Blockfestien tähdeksi

Festarit · Stara.fi

Tampereen ydinkeskustassa viikonloppuna järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfest ja Veikkaus järjestivät artistikilpailun, jossa demohaun ja yleisöäänestyksen kautta haettiin esiintyjää Blockfestin Tent Stagelle 20. elokuuta. Samana päivänä samalla lavalla nähdään esimerkiksi ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva yhdysvaltalainen Post Malone, Ruger Hauer sekä Evelina ja Nikke Ankara.

Demoja tuli kilpailun kautta yli 100, jonka lisäksi kisassa oli viisi etukäteen nimettyä kokeneempaa artistia. Tässä vaiheessa kisaan päätettiin ottaa viiden demoartistin sijaan 11 demoartistia. Kisan voitti lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen Mäkki. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet Hursti&Häkkilä ja Kaartis ponnistivat kisan kärkipaikoille molemmat demojen kautta. Kaiken kaikkiaan ääniä annettiin yli 55 000 kappaletta.

Universal Music Finlandille leyvttävä Mäkki on tunnettu muun muassa platinarajan ylittäneestä Pakastin- ja kultarajan ylittäneestä Apuva-singleistään. Mäkki julkaisi uutta musiikkia tuplasinkun muodossa 25. heinäkuuta. Muistikuvien vanki -singlessä feattina kuullaan Keko Salata ja singlen B-puolen Takas-nimisellä kappaleella feattaa Kube.

Blockfestia tähdittävät tänä vuonna esimerkiksi uuden albumin julkaisua valmisteleva hiphop-ikoni Nas, ison tuotannon kera Ratinaan saapuva A$AP Rocky, ensimmäisellä singlellään tuplaplatinaa myynyt Post Malone, Kanye Westin suojatti Big Sean, loppuunmyydyille areenoilla esiintyvä G-Eazy ja kansainväliseen kulttisuosioon noussut Yung Lean. Tapahtuman kotimaisessa kattauksessa nähdään muun muassa Cheek, Elastinen, JVG, Paperi T, Eevil Stöö ja Evelina.