Syömäpuikot kierrätykseen – hyödynnä uudella tavalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinassa, Japanissa, Koreassa ja Vietnamissa nautitaan ruoka syömäpuikoilla. Puikot valmistetaan joko luusta, metallista, puusta tai bambusta. Nyt syömäpuikoille on keksitty muutakin käyttöä. Spoon University on julkaissut videon, jolla jaetaan vinkkejä syömäpuikkojen hyötykäyttöön.

Monipuoliset tikut sopivat arkisiin käyttötarkoituksiin, kuten hiusten kihartamiseen tai kukkien tukemiseen. Lisäksi pitkillä ja kestävillä tikuilla on helppo kaivaa likaa pois pienistä väleistä, kuten kengänpohjista.

Jos ei halua koskea sitruunaviipaleeseen paljailla käsillä, voi mehun puristaa hedelmälihasta ulos syömäpuikkojen avulla. Tietysti syömäpuikoilla voi korvata myös jäätelötikkuja. Vaikka videolla olevat vinkit tuntuvat väkisin väännetyiltä, voi syömäpuikkoja uusiokäyttää monella tapaa ennen roskikseen heittämistä.