Avioliittotutkimuksessa ikävä tulos: ”Ajaa ihmisiä syöksykierteeseen”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tähtiin kirjoitetut rakkaustarinat saattavat kuulostaa liian hyviltä ollakseen totta. Unelmien kumppanin tapaaminen on sattuman kauppaa, ja tuore tutkimus todistaa ihmisten tyytyvän myös huonompaan ehdokkaaseen. Peräti 80 prosenttia briteistä olisi valmis jättämään nykyisen kumppaninsa, mikäli kohtaisivat unelmiensa puolison.

Fridhem Publishing -kustannusyhtiön teettämän kyselyn mukaan 23 prosenttia pariskunnista kertoo olevansa liitossa ihmisen kanssa, joka vastaa täysin heidän unelmiaan. Loput ovat tyytyneet ottamaan vierelleen henkilön, joka kelpaa, mutta ei kuitenkaan vastaa kaikkia haaveita. Toisin sanoen ihmiset eivät halua olla yksin.

Yhtälö on vaarallinen, sillä väärässä parisuhteessa roikkuminen saattaa pahimmillaan ajaa ihmisiä syöksykierteeseen, jossa ei osata nauttia hetkestä ja leikitään tunteilla. Suhde on tällöin jatkuvaa paremman ajan odottamista, eivätkä osapuolet anna itselleen tilaisuutta olla onnellinen omana itsenään.

Väärän kumppanin valitseminen on useimmiten lopputulema vuosien sinkkuna olemista, kun viereen on vain tarkoitus saada toinen ihminen. Kysely oli osa Heléne Fermontin Because Of You -kirjan julkaisemista.