Uusi Tesla kiihtyy 0-100 km/h 2,5 sekunnissa – maailman nopein sarjavalmisteinen auto

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköautojen edelläkävijä Tesla esitteli taannoin ensimmäisenä maailmassa automaattiohjauksen, jossa auto ajaa itseään täysin itsenäisesti jopa satoja kilometrejä. Tesla Model S P90D tunnetaan myös superautot haastavasta kiihtyvyydestään, sillä neliovinen auto kiihtyy nollasta sataan 3,0 sekunnissa.

Nyt Teslan uutuusmalli jättää kuitenkin edeltäjänsä kauas taakse.

Tesla on juuri esitellyt myös virallisesti uuden Tesla Model S P100D -automallinsa, jossa on 10 kilowattia suurempi akku kuin edeltäjässään. Suurin ero edeltäjään on kuitenkin kiihtyvyydessä, sillä nyt Tesla on virallisesti maailman nopein sarjavalmisteinen auto. Uusin malli nimittäin kiihtyy Ludicrous-ominaisuuden ollessa päällä nollasta sataan uskomattomassa 2,5 sekunnissa.

Sähköauto on luonnollisesti maailman ainoa tällaisiin lukemiin kykenevä neliovinen auto, jossa on istumapaikat seitsemälle ja joka voidaan siten käsittää myös perheautoksi. Auto kulkee yhdellä latauksella 550 kilometriä, mikä sähköautojen pisin lajissaan. Erikoiseksi tilanteen tekee myös se, että Teslan aikaisemman P90D mallin jo aiemmin ostaneet voivat nyt päivittää autonsa uusimpaan versioon 20.000 dollarilla.