Whatsapp jakaa tietosi Facebookille – näin estät sen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaviestisovellus Whatsapp ilmoitti ryhtyvänsä jakamaan käyttäjien tietoja ja puhelinnumeroita Facebookin kanssa. Sovelluksen vuonna 2014 ostanut yhteisöpalvelu kertoo, että tavoitteena on esittää käyttäjille osuvampia ystäväsuosituksia ja mainoksia.

Uudistus ei ole kaikkien mieleen. Whatasppin blogissa nimittäin väitettiin vuonna 2014, ettei sovellus tule jakamaan käyttäjän yhteystietoja Facebookin tai mainostajien kanssa. Mashable-sivuston mukaan Whataspp-tietojen päätyminen Facebookiin on kuitenkin mahdollista estää kahdella tavalla.

Kieltäytymisen voi tehdä siinä vaiheessa, kun Whatsapp ehdottaa uusien käyttöehtojen hyväksymistä. Hyväksymisen sijaan käyttäjä voi tässä vaiheessa painaa Lue lisää -painiketta. Lisätietojen lopussa on ruksitettu laatikko, jossa lukee Jaa tilini tiedot Facebookin kanssa. Jakamisesta voi kieltäytyä poistamalla ruksin laatikosta.

Mikäli uudet käyttöehdot on ehtinyt jo hyväksyä, voi tietojen jakamisesta kieltäytyä myös jälkikäteen 30 vuorokauden aikana. Tämä tapahtuu Whatsappin Asetukset-osion Tili-kohdasta. Tietojen jakamisen voi estää laittamalla Jaa käyttäjätilini tiedot -painikkeen pois päältä.