Pizzaketju toimittaa pizzoja jatkossa UAV-koptereilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisia tilauksia suoraan kotiovelle toimittavista UAV-koptereista on puhuttu mediassa jo vuosien ajan, mutta nyt lentävistä pizzakuskeista on tulossa vihdoin todellisuutta. Suosittu pizzeriaketju aikoo nimittäin tosissaan aloittaa UAV-laitteiden käytön ruoan toimittamiseen.

Ravintolaketju Domino’s on lyöttäytynyt yhteen Flirtey-yhtiön kanssa aloittaakseen pizzan toimittamisen UAV-koptereiden avulla. Ensimmäiset koetoimitukset aloitetaan Uudessa-Seelannissa jo tämän vuoden puolella. Maan uusi ilmailulaki sallii lennokkien säännellyn käytön kaupallisiin tarkoituksiin.

– Olemme aina sanoneet, ettei kahden kilon tilausta ole järkevää toimittaa kahden tonnin painoisella laitteella. Lennokit pystyvät toimittamaan tilauksia paljon paremmin kuin nykyiset vaihtoehdot, joita rajoittavat liikenne, tiet ja pitkät välimatkat, Domino’sin toimitusjohtaja Don Meij kuvailee tiedotteessa.

Uuden-Seelannin jälkeen palvelua olisi tarkoitus laajentaa Australiaan, Belgiaan, Ranskaan, Hollantiin, Japaniin ja Saksaan. Suomessa UAV-pizzatoimituksia ei todennäköisesti tulla näkemään hetkeen, sillä Domino’s -ketjulla ei ole ravintoloita kotimaassamme. Ehkä jollain paikallisella ravintolaketjulla olisi oiva markkinarako tuoda lennokkitoimitukset ensimmäisenä Suomeen.