Huumeille oma roskakori lentokentälle: ”Pot only”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Coloradon osavaltio laillisti kannabiksen viihteellisen käytön yli 21-vuotiaille Yhdysvaltojen kansalaisille 2,5 vuotta sitten. Muutosta oli valmisteltu vuosien ajan. Coloradossa vierailevien tulee muistaa, että kannabista ei saa viedä osavaltion ulkopuolelle. Aspenin lentokentällä on otettu käyttöön kannabisroskikset.

Lentokenttien turvatarkastuksessa varmistetaan, ettei matkustajat vie lentokoneeseen kiellettyjä aineita. Coloradon Aspenin lentokentällä on roska-astioita, joissa lukee: ”Pot only”, eli niihin saa panna ainoastaan pilveä. Matkustajat voivat heittää kantamansa kannabistuotteet roskikseen ennen turvatarkastusta.

Kannabiksen kuljettamisesta saattaa saada sakot tai vankilatuomion. Yhdysvalloissa on laillista käyttää marihuanaa lääketieteellisiin tarkoituksiin 22 osavaltiossa. Viihdekäyttönä se sallitaan nykyisin Coloradon lisäksi Washingtonin ja Oregonin osavaltioissa. Kannabiksen laillistaminen on tuonut piristystä osavaltioiden verokassaan.

Flying out of Aspen, CO., and I ran across this unique waste basket.