Snapchatin suosio kasvaa: Käyttäjämäärä räjähtää tänä vuonna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuorokauden aikana katoavien kuvien ja videoiden lähettämiseen tarkoitettu Snapchat ei nauti toistaiseksi suomalaisten keskuudessa samanlaisesta suosiosta, kuin Facebook ja Instagram. Asiat saattavat kuitenkn muuttua, sillä sovelluksen käyttäjämäärän uskotaan kasvavan räjähdysmäisesti.

Tutkimusyhtiö eMarketerin mukaan Snapchatilla on tällä hetkellä noin 150 miljoonaa päivittäiskäyttäjää maailmanlaajuisesti. Yhtiön tutkimuksen perusteella on todennäköistä, että pelkästään Yhdysvalloissa asuvien käyttäjien määrä nousee jopa 27,2 rosentin verran vuoden 2016 aikana. Kasvun uskotaan jatkuvan vuonna 2017 13,6 prosentin verran.

Snapchatilla on ollut pitkään maine lähinnä teini-ikäisten suosimana sosiaalisen median muotona. Sovelluksen suosio varttuneempien käyttäjien keskuudessa kasvaa kuitenkin koko ajan. Yhdysvalloissa käyttäjistä noin 70 prosenttia kuuluu niin kutsuttuun millenial-sukupolveen, mutta eMarketerin mukaan määrä tulee todennäköisesti tippumaan 56% vuoden 2020 loppuun mneenssä.