Kysely todisti: Kotityöt kuuluvat yhä naisille

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten mukaan pariskunnilla on sitä parempi seksielämä mitä tasaisemmin kotityöt jakautuvat kotona kumppanien kesken. Uuden Amerikassa suoritetun kyselyn mukaan naiset tekevät kuitenkin edelleen isoimman osan kotitöistä, mikä oli miesten mielestä oikein.

Oman työpäivänsä lisäksi naiset tekivät kotona kotitöitä Huffington Post -sivuston mukaan keskimäärin kaksi tuntia ja 15 minuuttia. Miehillä kotitöihin meni päivässä keskimäärin tunti ja 25 minuuttia. Kotitöiksi laskettiin kodin yleiseen siisteyteen liittyvät askareet, pihatyöt, kotiin tehtävät hankinnat, ruoanlaitto ja tiskaaminen.

Vuodesta 2003 vuoteen 2015 miesten osallistuminen kotitöihin on kuitenkin kasvanut 35 prosentista 43 prosenttiin. Tavanomaisena päivänä naisista kuitenkin 85 prosenttia tekee kotitöitä, kun miehistä vain 67 prosenttia osallistuu kotitöiden tekemiseen.

Työssäkäyvien naisten terveyteen raskaat ja päivittäiset kotityöt vaikuttavat negatiivisesti, mutta miesten terveyteen niiden suorittamisella ei ollut vaikutusta. Tutkijoiden mukaan naisten raskas arki saattaakin olla yksi syy siihen, että naiset hakevat enemmän avioeroja miehistään kuin miehet vaimoistaan.