Huippumallien kunto-ohjaaja paljastaa – uni on tärkeämpää kuin treeni

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kunto-ohjaaja Anna Kaiser on neuvonut monia malleja treenaamaan ja syömään terveellisesti saavuttaakseen ja pitääkseen huolta hyväkuntoisesta ja mahdollisimman rasvattomasta vartalostaan. Nyt Kaiser kertoi Daily Mail -lehdelle neuvoja siihen miten Victoria’s Secret -enkeleiden vartalon pystyy saavuttamaan.

Anna Kaiser on työskennellyt muun muassa malli Karlie Klossin henkilökohtaisena kunto-ohjaajana, minkä vuoksi hän on oppinut näkemään läheltä mitä enkelin vartalon saavuttamiseen vaaditaan. Kaiser kertoi tärkeimmän malleille antamansa ohjeen, joka on se, että heidän täytyy nukkua tarpeeksi.

Uni on vartalon rasvattomuuden kannalta todella tärkeää. Jos keho potee univajetta, ihmiselle tulee herkkujen suhteen mielihaluja, minkä lisäksi treenit eivät kulje ja keho alkaa keräämään stressihormonien vuoksi rasvaa ja nestettä.

Kaiser kertoi, että unen ja varhaisen aamutreenin väliltä valittaessa ihmisen tulisi aina valita uni. Painonhallinnan kannalta riittävä uni on tärkeämmässä roolissa kuin aamulla varhain unisena treenaaminen vain viiden tai kuuden tunnin nukkumisen jälkeen.

Painon pudottamisen kannalta on myös tärkeää pitää riittävästi lepopäiviä treenaamisesta. Anna Kaiserin mukaan neljä tai viisi kertaa viikossa tunnin treenaaminen on hyvä määrä, jolloin viikkoon mahtuu myös lepopäiviä.