Ensitreffit tulossa? Näin teet lähtemättömän vaikutuksen

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinnostavan ihmisen tapaaminen tosielämässä jännittää, kutkuttaa ja kiehtoo. Osa hermoilevista treffaajista saattaa perua deitti-illan viime minuuteilla vain siksi, että ovat liian jännittyneitä ja peloissaan. Toisaalta tapaaminen murtaa jään ja saattaa jopa johtaa unelmien parisuhteeseen.

Ihmissuhdeasiantuntija Siobhan Copland listaa nyt kymmenen vinkkiä ensitapaamiseen. Treffeille menevän henkilön kannattaa pukeutua siististi ja huolitellusti, mutta kuitenkin siten, että olo on rento ja viihtyisä. Puistotreffeille ei kannata panna korkokenkiä ja kotelomekkoa, eikä ravintolaillalliselle ole sopivaa lähteä tuulipuvussa.

Kaiken lähtökohtana on se, että ihminen on oma itsensä. Kun alusta asti kertoo ja näyttää persoonansa aidosti, ei toinen osapuoli luo harhakuvitelmia henkilöstä. Ekoilla deiteillä kannattaa välttää liiallista alkoholin nauttimista. Tapaamisessa ei myöskään keskustella entisistä kumppaneista tai analysoida kipeän eron syitä.

Kumppaniehdokasta ei kannata ristikuulustella, vaikkakin mielipiteiden vaihtaminen ja kokemuksista kertominen on tärkeää. Kannattaa pitää tapaamisen ajan mielessään ne seikat, mitä haluaa parisuhteelta. Samalla voi punnita, onko deitissä potentiaalia astumaan syvemmin elämään mukaan. Tapaamisessa ei kannata teeskennellä, sillä on sallittua olla eri mieltä asioista tai tykätä erilaisista asioista.

Puhelinta ei saa käyttää treffeillä, vaan huomio tulee kiinnittää treffikumppaniin. Kannattaa olla liikkeellä myönteisellä mielellä ja iloisella asenteella. Omia mielipiteitään ei ole järkevää peitellä, mutta myös toiselle ihmiselle on annettava suunvuoro.