Nintendo palaa juurilleen – pelikasetit palaavat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1980 ja 1990 -luvuilla suurin osa konsolipeleistä julkaistiin muovisina pelikasetteina. Nykyään useimpien laitteiden pelit ilmestyvät optisina levyinä, tai vaihtoehtoisesti ne voidaan konsolin kiintolevylle suoraan verkosta.

Nyt Nintendo on kuitenkin tuomassa pelikasetit takaisin. Yhtiön uutuuskonsoli Nintendo NX:n pelejä ei tulla julkaisemaan levyinä, vaan varta vasten laitteelle suunnatuiden kasettien muodossa. The Verge -sivuston mukaan uutinen tukee huhuja, joiden mukaan NX toimisi sekä televisioon liitettävä laitteena että kannettavan konsolina.

Kilpailun vuoksi flash-asemien hinnat ovat laskeneet, joten pelikasettien valmistus on aikaisempaa edullisempaa. Lisäksi pelikasetit eivät naarmuunnu yhtä helposti kuin levyt, niitä on vaikea piratisoida ja pelien latausajat ovat niissä lyhyempiä.