Super Mario saa oman iPhone-pelin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopelijätti Nintendo on viime vuosina tehnyt uutta aluevaltausta mobiilipelien maailmaan. Tänä kesänä älypuhelimille ilmestynyt Pokemon Go saavutti valtavan maailmanlaajuisen suosion, ja seuraavaksi on yhtiön maskotti Super Marion vuoro.

Nintendon Shigeru Miyamoto nähtiin Applen taannoisesessa iPhone 7 -puhelimen lanseeraustilaisuudessa. Mies nousi lavalle ilmotitaakseen Nintendon julkaisevan Super Mario Run -nimisen pelin iPhone-puhelimille ja muille iOS-laitteille.

Pelin kerrotaan ilmestyvän App Storeen lähiaikoina. Super Mario Runia voi pelata yksin tai kaveriaan vastaan internetissä. Miyamoton mukaan peli on suunniteltu pelattavaksi missä vain ja milloin vain, vaikka yhdellä kädellä.

Vaikka Super Mario Run lanseerattiin Applen tilaisuudessa, pääsevät pelistä nauttimaan tulevaisuudessa muutkin kuin iOS-laitteiden käyttäjät. Kotakun mukaan peli tullaan nimittäin julkaisemaan myöhemmin myös Android-laitteille.