Perheen lemmikki takavarikoitiin – olikin jotain aivan muuta kuin marsu

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kotihälytyksen saaneet viranomaiset ovat löytäneet perheen asunnosta luvattoman lemmikin Springwoodissa, Australiassa. Häkissä kyhjöttänyt eläin oli kiinnittänyt poliisien huomion ja heidän hämmästyksekseen kyseessä oli jänis.

Queenslandin osavaltiossa jäniksiä pidetään laittomina lemmikkeinä, sillä ne ovat luonnolle vaarallisina vieraseläimiä. Jänikset lisääntyvät ja levittyvät nopeasti, ne aiheuttavat tuhoja ympäristössä ja ne ovat todellinen uhka alkuperäislajeille. Kun poliisit tiedustelivat perheeltä oliko heillä lupa jäniksen kasvattamiseen, olivat he väittäneet lemmikin olevan marsu.

Springfieldin poliisilaitos julkaissut kuvan takavarikoimastaan ”marsusta” netissä. Metro-lehden mukaan viranomaiset ovat olleet hämmentyneitä siitä, että perheenjäsenet luulivat heidän menevän lankaan. Kesy lemmikkijänis on toimitettu eläintarhaan. Perhe on yrittänyt välttää sakkorangaistuksen sillä, että he ovat kiistäneet tietäneensä, että heidän lemmikkimarsunsa olikin oikeasti jänis.