Applen iPhonen akkuongelmat jatkuvat – puhelimet sammuilevat täysin yllättäen

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Applen suositut iPhone-älypuhelimet ovat kärsineet viime vuosina monenlaisista akkuongelmista, sillä varsinkin kylmissä maissa puhelimet ovat sammuilleet erityisesti talvipakkasilla täysin yllättäen jopa puhelimen akun ollessa lähes täynnä. Sammumisen jälkeen puhelin ei käynnisty ilman laitteen käyttämistä hetkellisesti laturissa.

Nyt Applen käyttäjät ovat ryhtyneet raportoimaan samanlaisesta bugista myös muulloin kuin kylmällä säällä. Ainakin iPhone 6 ja iPhone 6S -mallit sammuilevat nimittäin nykyisin täysin yllättäen myös kesäkeleillä, niin sisällä kuin ulkona. Usein akkua on jäljellä laitteen sammuessa jopa kymmeniä prosentteja, eli akun loppumisesta ei ole kyse. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen akun varaustila on edelleen sama kuin ennen kaatumista, joten kyse ei ole myöskään virheellisesti lasketusta varaustilasta.

CNN kertoi jo tammikuussa, että Apple on yrittänyt korjata bugia, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Apple vahvisti bugin olemassaolon omilla tukisivuillaan. Ongelmaa on yritetty korjata jo yhdeksän kuukauden ajan, mutta turhaan. Ongelman korjaamisen sijaan se näyttää viime aikoina vain yleistyneen.

Puhelimia sammuilee, oli niiden akun varaustila sitten 20 tai 70 prosenttia. Puhelin ei sammumisen jälkeen käynnisty ilman laitteen käyttämistä laturissa, mutta muutaman sekunnin latauksen jälkeen puhelin käynnistyy.

Käyttäjille monenlaisia ongelmia aiheuttava bugi on saanut aikaan kovasti kritiikkiä, sillä kaikilla käyttäjillä ei ole aina mukanaan laturia, jolla puhelimen saisi taas käynnistettyä. Nyt käyttäjät toivovat, että Applen tulevassa iPhone 7 -uutuusmallissa bugi olisi saatu viimein korjattua.