Hai hyökkäsi sukeltajan kimppuun – isku tallentui videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen opiskelija Tyler McQuillen törmäsi taannoin sukellusretkellään kaikkien uimarien painajaiseen. Kalifornian Santa Barbaran rannikon tuntumassa sukeltamassa ollut mies joutui valkohain hyökkäyksen kohteeksi.

Tyler kertoo tunteneensa vedessä jonkin iskeytyneen hänen selkäänsä kohti. Mies luuli kyseessä olleen hänen pilaileva ystävänsä, kunnes totuus valkeni hänelle. Tyler huomasi valkohain piirittävän häntä.

Sukeltajalla oli mukanaan GoPro-kameralla varustettu harppuuna. Kun hai lähestyi Tyleriä uudelleen, ampui hän sitä kohti. Tämän jälkeen eläin jätti miehen rauhaan.

Tyler huomasi vasta myöhemmin hain ehtineen purra häntä varpaista. CBS 8 -uutissivuston mukaan mies ui nopeasti rannalle varoittamaan ystäviään, ennen kuin hänen jalastaan levinnyt veri olisi houkutellut paikalle muita saalistajia.

Koko tilanne taltioitui videolle GoPro-kameran ansiosta. Lähikohtaaminen hain kanssa tapahtuu noin 1:40 alkaen.