Videoista hulvaton salaliittoteoria: Kurt Cobain elää ja asuu Perussa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kurt Cobain kuoli vuonna 1994, mutta jotkut tähden faneista uskovat hänen vain lavastaneen itsemurhansa. Nyt sosiaalisessa mediassa kohistaan perulaisesta kykykilpailusta peräisin olevista videoista, joilla edesmenneen muusikon väitetään esiintyvän.

Videot ovat peräisin Yo Soy -nimisestä laulukilpailusta vuodelta 2012. Niissä perulainen laulaja Ramiro Saavedra tulkitsee Nirvanan hittejä. Joidenkin Nirvana-fanien mukaan Ramiro ja Kurt kuulostavat ja näyttävät niin samalta, että kyseessä on pakko olla yksi ja sama henkilö.

Salaliittoteoriaa syö se seikka, että toisin kuin Cobain, videolla esiintyvä mies on oikeakätinen. Miehet eivät myöskään näytä erityisen samalta, ja myös heidän äänissään on eroja. Myöhemmin Nirvanan Facebook-sivulla nähtiin espanjankielinen tilapäivitys, jossa asiaa kommentoidaan humoristiseen sävyyn.

– Se on totta, Kurt on elossa. Hän tarvitsi aikaa oppia soittamaan kitaraa oikealla kädellään. Vasenkätisten kitaroiden löytäminen ei ole helppoa, viesti alkaa.

– Olemme onnellisia saadessamme Kurtin takaisin. Annamme hänelle anteeksi kaiken sen surun, jota olemme pidelleet syvällä sydämissämme, tilapäivitys jatkuu.