Tesla-sähköautolla 13 päivässä 10 375 kilometriä Kroatiasta Istanbulin kautta Jäämerelle – ja takaisin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköautojen yhteydessä käydään usein keskustelua niiden mahdollisuuksista ajaa pitkiä matkoja. Tänään Yleisradio uutisoi kuinka sen toimittaja ajoin Porista Helsinkiin sähköautolla 250 kilometrin matkan latauksineen 5,5 tunnissa. Samaan aikaan toisaalla Tesla-sähköautolla ajetaan 10.375 kilometriä vain 13 päivässä.

Parhaillaan on nimittäin käynnissä kroatialaisen yrittäjä Saša Cvetojevićin organisoima Tesla Electric Connection -tempaus, jossa Tesla Model S -sähköautolla ajetaan Zagrebista Istanbulin ja Suomen kautta Nordkappiin ja takaisin 13 päivässä.

Tesla Electric Connection
Tesla Electric Connection

Parhaillaan Nordkappissa olevan autokunnan matkaa voi seurata suorana verkosta, jonne Tesla päivittää automaattisesti reaaliajassa tietoja auton nopeudesta, sijainnista, akun tilasta ja muun muassa säätilasta.

Tempauksen tarkoituksena on kumota harhaluuloja sähköautojen käytön todellisista mahdollisuuksista. Suomessa on jo pitkään voinut ajaa sähköautolla Helsingistä Lappiin vain muutamalla lyhyellä pysähdyksellä. Kemiin saakka matka taittuu vieläpä ilmaiseksi Teslan Supercharger-pikalatureiden avulla.