Naisen klitoris nyt 3D-tulostettuna – tällä korjataan koululaisten väärinkäsityksiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisen biologian opettaminen kouluissa ei ole kovin merkittävästi muuttunut 20 vuodessa, vaikka teknologia on kehittynyt samassa ajassa huimasti. Nyt Ranskassa on kokeiltu miten 3D-tulostimet voidaan valjastaa esimerkiksi ihmisen biologian opettamiseen, ja tulokset ovat olleet rohkaisevia.

Ranskalainen koulu on nimittäin ryhtynyt tulostamaan 3D-tulostimella luonnollisen näköisiä ja kokoisia versioita esimerkiksi naisen sukupuolielimiin kuuluvasta klitoriksesta. Uusi opetusmetodi otetaan käyttöön kouluissa vielä syyskuun aikana, The Guardian uutisoi.

Tarkoituksena on osoittaa oppilaille, että naisen klitoris ei ole pelkkä herneen kokoinen pallo häpyhuulten välissä, vaan todellisuudessa merkittävästi suurempi jopa kymmensenttinen kokonaisuus. Klitoriksen mallin tekivät yhdessä Odile Fillod ja Marie Docher.