Avioliitto hoikistaa – sinkut useammin ylipainoisia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Japanissa Yokohama City -yliopiston tutkijat huomasivat diabetestä sairastavia tutkiessaan, että yksin elävillä aikuisilla oli suurempi todennäköisyys olla ylipainoinen. Avioliitossa oleminen pitää henkilöt varmemmin hoikempina ja terveempinä.

Tutkimuksen mukaan yksin elävillä aikuisilla oli kaksi kertaa suurempi todennäköisyys olla ylipainoinen kuin naimisissa olevilla henkilöillä. Tutkijat huomasivat Daily Mail -lehden mukaan myös sen, että naimisissa olevat miehet eivät sairastaneet niin paljon metabolista oireyhtymää kuin sinkkumiehet.

Tutkijoiden mukaan naimisissa olevien parempi terveydellinen tila johtuu siitä, että heillä on niin hyvä tuki omasta vaimosta tai aviomiehestä. Naimisissa olevat syövät terveellisemmin, ottavat lääkkeensä ajallaan ja menevät helpommin lääkäriin jos he sairastuvat.