Räppäri Spekti paljasti Staralle: ”Koulutan metsästyskoiraa”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suosittu suomalaisräppäri Spekti on keikkaillut kuluvana vuonna ahkerasti ja tehnyt samalla myös uutta musiikkia tulevalle albumilleen. Aktiivinen artistielämä tarvitsee aina vastapainoksi jotain aivan toisenlaista tekemistä, ja Blockfesteillä räppäri kertoi Staralle miten hän rentoutuu.

Blockfest 2016, Kuva: Stara
Blockfest 2016, Kuva: Stara

Pankkiirielämän artistiuraan taannoin vaihtanut räppäri on harrastanut jo pitkään metsästystä, mutta hän kertoi hankkineensa taannoin myös oman koiran, jota hän kouluttaa parhaillaan metsästyskoiraksi.

– Harrastan metsästystä ja minulla on nyt seisoja-koiranpentu. Se on seisova lintukoira, eli metsäkanalinnut ja fasaanit, peltopyyt, riekot. Ne ovat sille pääriistaa. Sen kanssa yritän mahdollisimman paljon olla koulutushommissa tuolla pelloilla ja metsissä aina kun ehdin musiikin tekemiseltä ja keikoilta, Spekti kertoi Staralle.

– Se on pitkä prosessi. Tietysti siinä on paljon sitä tottelevaisuuskoulutusta sun muuta, mutta sanotaan, että siinä kahden vuoden iässä suunnilleen ne alkavat jo olla täysiä pelejä. Sen verran siinä täytyy malttaa nähdä vaivaa, että siitä saa toimivan koiran.

Ulkona liikkuminen saa ajatukset tehokkaasti pois päivätyöstä.

– Täysin. Se on senkin takia loistava harrastus, että tulee liikuttua luonnossa ja jos on vielä koira ja pyssy, niin ei siinä paljon muuta voi ajatella kuin vain elää sitä hetkeä. Ennenkaikkea se on minulle luontoharrastus. On ihan loistavaa päästä välillä rauhoittumaan tuonne erämaahan.