Sokea hevonen ja mies parhaat ystävykset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tilanomistaja Roderick Olsenilla on ollut elämänsä aikana paljonkin hevosia, mutta yksi hevonen on kuitenkin onnistunut raivaamaan tiensä syvemmälle miehen sydämeen. Zaxson-nimisen hevosen sokeuduttua moni olisi voinut hylätä hevosen, mutta Olsen päätti heti, että hän ei tule luovuttamaan hevosen hoitamisen suhteen.

Zaxson tarvitsi erityistä hoitoa sen jälkeen kun se sokeutui. Olsen alkoi hoitamaan hevosta ja vei sitä metsään kävelyille. Yhteisillä kävelyretkillä Olsen toimii hevosen silminä ja ohjaa Zaxsonia haluamaansa suuntaan.

Hevonen on oppinut luottamaan miehen ohjaamiseen täysin ja innostuu välillä jopa juoksemaan miehen ohjauksessa. Olsenin mukaan hevonen nauttii kävelyretkistä suunnattomasti koska yksin se ei uskaltaisi laukata. Mies aikoo huolehtia ystävästään loppuun saakka, koska hän ei haluaisi, että hänenkään suhteen luovutettaisiin jos hän iän myötä sokeutuisi.