Valo parantaa seksielämää – ja nostaa miesten testosteronitasoja

Terveys · Annukka Heikkilä

Uuden tutkimuksen mukaan kirkkaalle valolle altistuminen nostaa miesten testosteronitasoja merkittävästi. Kirkasvalolampun vaikutukset saivat miehet myös nauttimaan seksistä enemmän ja tuntemaan itsensä tyydyttyneemmiksi.

Daily Mail -lehden mukaan tutkijat halusivat selvittää minkä vuoksi miesten seksihalut vähenevät pimeinä kuukausina. He saivat selville, että kirkas valo vaikuttaa yli 40-vuotiaiden miesten testosteronitasoihin. Italiassa tehty tutkimus osoitti, että auringonvalo ja kirkasvalolamppu nostavat miesten testosteronitasoja ja lisäävät myös miesten seksihaluja.

Tutkijat saivat selville, että kirkasvalolampun vaikutuksessa 30 minuuttia päivittäin olleiden miesten testosteronitasot olivat nousseet ja he kokivat itsensä yli kolme kertaa tyytyväisemmiksi seksuaalisesti. Jo kahden viikon hoitojakson jälkeen miesten kehojen testosteronipitoisuus nousi yli puolella.