Historian vakavin tietomurto paljastui – 500 000 000 käyttäjätunnusta hakkeroitu

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin nettiyhtiöihin lukeutuva Yahoo vahvisti eilen, että se joutui jo kaksi vuotta sitten erittäin vakavan tietomurron kohteeksi, CNN uutisoi. Tietomurto on tällä tietoa jopa historian suurin, koska peräti 500 miljoonaa käyttäjätiliä hakkeroitiin.

– Tämä on massiivista. Tällä tulee olemaan seurauksia vielä useiden vuosien päästä, tietoturva-asiantuntija Per Thorsheim kommentoi CNN-uutisille.

Yahoo vahvisti asian vasta torstaina, kun tieto hakkeroinnista oli paljastui toista kautta. Yhtiö uskoo, että tietomurron taustalla oli hallituksen pestaama yksityinen taho. Vääriin käsiin päätyi nimiä, sähköposteja, puhelinnumeroita, syntymäpäiviä ja salasanoja sekä salasanojen palauttamiseen tarvittavia turvakysymyksiä ja niiden vastauksia.

Yahoo kehottaa kaikkia käyttäjiään vaihtamaan heti salasanansa, vaikka tietomurrosta on jo kaksi vuotta. Lisäksi yhtiö pyytää käyttäjiä olemaan tarkkana mahdollisten epäilyttävien tapahtumien varalta. Yahoon mukaan käyttäjien pankkitietoja ei päätynyt hakkereille. Hakkerointia ryhdyttiin epäilemään jo viime keväänä, kun Peace-niminen hakkeri kaupitteli 200 miljoonan käyttäjän tietoja.