Seksi saa miehet uskomaan jumalaan

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksi vapauttaa ihmisten kehossa oksytosiinia, jota kutsutaan myös halauskemikaaliksi. Oksytosiini vaikuttaa ihmisiin positiivisesti saamalla heidät herkemmiksi ja myös henkisemmiksi, mikä tekee heistä avoimempia esimerkiksi erilaisia uskontoja kohtaan.

Oksytosiini vaikuttaa näin tutkimusten mukaan etenkin miehillä.

Duke University -yliopiston tutkijat ovat saaneet selville, että seksin harrastaminen vahvistaa jo aiemmin syntynyttä uskoa ja henkisyyttä, minkä lisäksi se voi myös saada miehen uskomaan jumalaan. Tämä johtuu seksin tuottamasta oksytosiini-hormoonista, jota erittyy ihmiskehoon naisilla synnytyksen ja imetyksen aikana.

Naiset voivat kokea erityistä henkisyyttä ja uskoa synnytyksen ja imetyksen aikana, mutta seksi on kuitenkin se asia, joka saa miehet todennäköisemmin tulemaan uskoon. Professori Patty Van Cappellen kertoo Mirror-lehden mukaan, että naiset erittävät oksytosiinia enemmän, mutta sen yhteyttä naisten henkisyyden ja uskontoon tulemisen kanssa ei ole vielä tutkittu.