Maailman suurin hissi Kiinassa – nostaa kokonaisia laivoja!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinaan avattiin taannoin jättiläismäinen hissi, joka on maailman suurikokoisin laatuaan. Jangtsejoen laaksossa, Kolmen rotkon padolla sijaitseva laite on tarkoitettu kokonaisten laivojen nostamiseen.

Hissin avulla veneet ja laivat pystyvät liikkumaan helposti 113 metrin korkuisen matkan padon yhdeltä puolelta toiselle. Laite pystyy nostamaan jopa yli 3 000 tonnin edestä painoa. Hissin 120 metriä pitkä ja 18 metriä leveä kammio painaa itsessään vesineen 15 500 tonnia.

Aikaisemmin padon ohittaminen vei laivoilta yli kolme tuntia. Taannoin valmistuneen hissin ansiosta alukset pääsevät sen yli noin 40 minuutissa. Kolmen rotkon padolla sijaitsevaan jättiläishissiin päästään tutustumaan Youtuben CCTV+ -kanavan videolla.