Potkuri irtosi ilmassa – lentäjän kylmänviileä reaktio nettivideolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentäjiltä vaaditaan kykyä sopeutua yllättäviin tilanteisiin, oli kyseessä sitten yksityislentäjä tai matkustajakoneen kapteeni. Nykyisin yhä useampi tapaus kuvataan ja päätyy verkkoon kaiken kansan katsottavaksi. Nyt eräs vaaratilanne on saanut kokeneetkin pilotit huokaamaan ihastuksesta.

Yksityislentäjä Mark Penell sai huomata kesken lennon, että kaikki ei ollut kunnossa. Rans S-10 -lentokoneen nokan suunnalta alkoi kuulua tilanteeseen kuulumatonta rätinää ja pauketta. Hetken kuluttua ongelman syy selvisi, kun lentokoneen potkuri lähti ”maata kiertävälle radalle” kesken kaiken.

Penell ei hätääntynyt, vaan ryhtyi kaikessa rauhassa katsomaan pakkolaskupaikkaa ympäriltään. Hän huomasi kuitenkin, että vasemmassa etusektorissa oli lentokenttä, jonka perusosalla hän sopivasti oli. Lentokoneen liitoluku riitti hyvin lentokentälle saakka myös ilman potkuriakin. Erittäin uhkaavasta tilanteesta selvittiin lopulta todella tyylikkäästi.