Vältä kuumia suihkuja! Asiantuntija: ”Ikäviä terveysvaikutuksia”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Talvella kylmempinä kuukausina ihmiset lisäävät kodeissaan lämmitystä, joka kuivattaa ilmaa. Kuiva ilma kuivattaa myös kasvojen ihoa, mikä nopeuttaa ryppyjen muodostumista kasvoihin. Talvella ihmiset ottavat myös lämpimämpiä suihkuja, mikä ei ole hyväksi iholle.

Ihonhoidon asiantuntija Carine Mudry kertoi Daily Mail -lehdelle, että ihmisten tulisi välttää kasvojen pesemistä kuumalla vedellä. Varsinkin suihkussa ihmiset tapaavat suihkuttaa kasvonsa yhtä kuumalla vedellä kuin muun vartalon. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa ihoon pitkäaikaisia ja peruuttamattomia muutoksia.

Kuuma suihku ja kylpyvesi voivat tulehduttaa kasvojen ihoa, aiheuttaa punotusta, kutinaa ja myös vahingoittaa ihoa. Kuuma vesi huuhtoo kasvojen iholta kaikki luonnolliset öljyt pois, mikä tekee ihosta todella kuivan. Kuiva iho alkaa ryppyyntymään helposti ennen aikojaan, minkä vuoksi pesun jälkeisestä kosteutuksesta tulisikin huolehtia tunnollisesti.