Jättimäinen lisko karkasi Liverpoolissa – pituutta lähes metri

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Liverpoolissa asuva Zoe Bown on julkaissut Facebookissa lemmikkieläimensä katoamisilmoituksen. Metrin mittainen Loki-lisko oli karannut asunnon takaovesta omille teilleen viime sunnuntaina. Eläimestä ei ole nähty sen jälkeen hännänpäätäkään.

Bownin ja hänen poikaystävänsä omistama argentiinalainen mustavalkotegu oli karannut avoimesta ovesta luontoon. Eläimen omistajat eivät usko, että lisko selviää hengissä Liverpoolin viileistä öistä, joten hätä on suuri. Kymmenen kuukautta vanha lisko on 90 senttimetriä pitkä, mutta se voi kasvaa peräti 140-senttiseksi. Lisko vaatii trooppisen lämmön luonnossa selviytyäkseen, Mirror uutisoi.

Teguliskot, eli teijut syövät jyrsijöitä, lihaa, kalaa ja suurikokoisia hyönteisiä. Niille kelpaavat ravinnoksi myös kasvit ja hedelmät. Liskot voivat purra voimakkaasti, joten ihmisiltä vaaditaan varovaisuutta niiden käsittelemisessä.