Kate McWilliams on maailman nuorin lentokapteeni – ikää vasta 26 vuotta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniasta kotoisin oleva Kate McWilliams on nimitetty maailman nuorimmaksi kaupallisessa lentoyhtiössä työskenteleväksi kapteeniksi 26-vuotiaana. Hänen lentoperämiehensä Luke Elsworth on vasta 19-vuotias.

McWilliams kiinnostui lentämisestä ensimmäisen kerran nähtyään lentonäytöksen nelivuotiaana. Nykyään Easyjet-yhtiölle työskentelevä McWilliams aloitti lentäjäksi kouluttautumisen ollessaan 19-vuotias. Kaksi vuotta myöhemmin hän toimi jo yliperämiehenä.

Nuori ikä ei ole ainoa merkillepantava asia McWilliamsin urassa. Maailmassa on noin 130 000 kaupallisten lentoyhtiöiden kapteenia, joista vain noin 450 on naisia. Kate toivookin, että hänen urakehityksensä kannustaisi useampia naisia kouluttautumaan lentokapteeniksi.

– Kannustan ilmailualasta kiinnostuneita naisia tavoittelemaan uraa lentäjänä, ja lentäjänä jo työskenteleviä tavoittelemaan uraa kapteenina, McWilliams kertoo CNN-uutissivuston mukaan.