Sateinen syksy ei tarkoita tylsyyttä – vinkit taaperoiden kotileikkeihin

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syksy on toisinaan sateista aikaa, jolloin etenkin pikkulasten kanssa tarvitsee kunnolliset kuravarusteet ulkona telmimiseen. Mikäli pikkuisen kanssa ei halua lähteä kaatosateeseen kastumaan, voi tekemistä keksiä myös sisätiloissa. Nyt on vinkattu kahdeksan lystikästä tapaa viettää aikaa kotona taaperoiden kanssa.

Lasten kanssa voi tehdä kotikutoista muovailuvahaa jauhoista, suolasta, öljystä ja elintarvikeväreistä. Muovailuvahan teko-ohjeita löytyy esimerkiksi YouTubesta hakusanoilla ’playdough recipe’. Lapset innostuvat yleensä myös veikeistä muutoksista. Sadepäivän aikana voi esimerkiksi nauttia välipalan olohuoneen lattialla piknik-tyyliin, PureWow uutisoi.

Taaperot pitävät musiikista ja liikkumisesta. Kotona voi järjestää sadepäivän tanssit, jossa pukeudutaan siisteihin asukokonaisuuksiin ja heilutaan musiikin tahdissa. Lisäjännitystä kotidiscoon saa valot sammuttamalla ja taskulamppuja heiluttelemalla. Kaikki ipanat rakastavat myös majoja, joten sellaisia voi rakentaa peitoista ja vilteistä vaikkapa keskelle olohuonetta.

Yksi hauska tekeminen on taaperon piirtäminen. Pane lapsi lattialle paperin päälle ja piirrä hänen ääriviivansa. Anna sitten muksun värittää ja taiteilla oma kuva seinälle ripustettavaksi. Kuurunpiiloa voi pelata myös leluilla. Mikäli haluaa järjestää syksyn mahtavimman keilaturnauksen, voi esimerkiksi eteisen käytävään panna tyhjiä muovipulloja riviin keilojen tyylin.