12-metrinen ihmistorni stadionille – tätä ei moni tekisi perässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kataloniassa järjestettiin taannoin Concurs de Castells -ihmistornitapahtuma. Jo 1700-luvulta asti järjestetyssä tapahtumassa kymmenet joukkueet kilpailevat siitä, ketkä muodostavat korkeimman tornin.

Youtubessa julkaistulla videolla seurataan Colla Vella dels Xiquets -joukkueen torninrakennusta. Timelapse-tyyliin toteutetulla videolla joukkueen jäsenet kokoontuvat vähän kerrallaan luomaan tornin osia, kunnes se nousee 12 metrin korkeuteen.

Useimmat kilpailuun osallistuneista olivat kotoisin Katalonian ja Espanjan alueelta, mutta mukana oli myös kiinalainen joukkue. International Business Times -lehden mukaan voittajaksi selvisi tänä vuonna Villafranca del Penedesistä kotoisin oleva Castellers de Villafranca -tiimi.