Suosittu katukissa menehtyi – paikalliset muistivat patsaalla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tombili-niminen kissa oli tunnettu näky Istanbulissa. Kissa nousi aikoinaan viraalihitiksi, kun siitä otetut hauskat kuvat lähtivät leviämään verkossa. Tobililla oli tapana tarkastella ohikulkijoita makoillen kadulla hauskassa asennossa niin, että nojasi toisella tassullaan joko rappuseen tai katukivetykseen.

Tombili menehtyi The Telegraph -lehden mukaan elokuussa ja sen poissaolo huomattiin heti. Kissa oli niin rakastettu, että paikalliset päättivät muistaa rennosti ottavaa Tombilia patsaalla, joka valettiin kissan lempiasentoon ja laitettiin istumaan vieläpä Tombilin suosikkipaikalle.

Nyt suloinen kissapatsas päivystää kadulla ja tarkkailee ohikulkijoita tuttuun tyyliin. Ihmiset muistavat Tombilia viemällä patsaalle välillä rukousnauhoja, ruokaa ja lämpimän kupillisen teetä. Tombili-patsas puolestaan muistuttaa paikallisia ottamaan välillä hieman rennommin.