Daft Punk avasi mystisen verkkosivun – maailmankiertue ensi vuonna?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Konemusiikkiduo Daft Punk esiintyy livenä vain harvakseltaan, mutta tuoreiden huhujen mukaan fanit voivat valmistautua ensi vuonna uuteen maailmankiertueeseen. Tähän viittaa mystinen Alive 2017 -verkkosivusto.

Salaperäisen sivuston avauduttua lukuisat internet-käyttäjät alkoivat tutkimaan sen lähdekoodia. Koodin seasta löytyi numerosarjoja, jotka vaikuttavat olevan kaupunkien koordinaatteja. Genius-sivuston mukaan piilotetun viestin perusteella Daft Punkin mahdollinen kiertue käsittäisi Pariisin, Los Angelesin, Lontoon, New Yorkin, Tokion, Sao Paulon, Ibizan ja Coachella-festivaalit.

Kiertueeseen viittaisi myös sivun alive2017.com -osoite. Daft Punk on esiintynyt livenä vain harvoin, ja aikaisemmilta kiertueilta nauhoiteusta materiaalista on julkaistu levyt nimillä Alive 1997 ja Alive 2007. Ei siis olisi ihme, mikäli duo kiertäisi keikkalavoja jälleen vuonna 2017.

Sivuston perusteella Daft Punk -fanien kannattaa merkitä ylös päivämäärä 27.10.2016. On todennäköistä, että duo antaa silloin vahvistuksen joko tulevalle kiertueelleen, uudelle levylleen tai mahdollisesti jopa molemmille.