Oppilaat ihastuvat usein opettajiin – näin opettajat reagoivat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Opettajia yleensä joko rakastetaan tai vihataan. Joskus lapset voivat rakastaa opettajiaan jopa hieman liikaa ja ihailu muuttuukin yllättäin oikeaksi ihastukseksi. Lasten kohdalla tilanteen pystyy vielä hoitamaan melko rauhallisesti, mutta teini-ikäisten ja nuorten aikuisten kohdalla tilanne voi käydä nopeasti monimutkaiseksi.

Viralthread-sivusto julkaisi opettajien kertomuksia siitä miten he ovat pystyneet hallitsemaan tilanteita, joissa opiskelija on ollut heihin ihastunut. Yleensä nuoret pojat alkavat osoittamaan kiinnostustaan alkamalla vähitellen tarvitsemaan enemmän apua opettajalta tehtäviensä kanssa.

Lopulta avun pyytäminen voi muuttua siihen, että opiskelija alkaa vain jäämään opettajan seuraksi hetkeksi juttelemaan ennen kuin lähtee pois luokasta. Tätä seuraa myöhemmin vielä rakkaudentunnustus, jolloin opettajan tulee viimeistään kertoa opiskelijalle, että tällainen käytös ei ole sopivaa.

Eräs tyttö oli kuvannut opettajaa tunnin aikana Snapchatiin ja lisännyt kuvaan sydämiä. Luokkatoveri oli lopulta näyttänyt tytön julkaiseman tarinan Snapchatista opettajalle, joka aloitti seuraavan tuntinsa kertomalla: ”Tänään käsittelemme sitä miten kaikki internetissä julkaistu voi päätyä vääriin käsiin”.

Nuoret voivat olla joskus niin epätoivoisen rakastuneita opettajiinsa, että alkavat kiristämään heitä. Eräs teini-ikäinen tyttö oli kiristänyt opettajaa treffeille sillä verukkeella, että mikäli hän ei suostuisi päästämään tyttöä hänen luokseen, tyttö valehtelisi kaikille, että he ovat jo olleet treffeillä. Lopulta tilanne kävi opettajalle niin tukalaksi, että hän joutui irtisanoutumaan tehtävistään ennen kuin mitään ehti tapahtumaan.