Facebook mahdollistaa salatut keskustelut Messengerissä – näin saat ne käyttöösi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebook ilmoitti taannoin mahdollistavansa salatut keskustelut kaikille käyttäjilleen. Nyt yhtiö on kertonut niin kutsuttujen end-to-end -salattujen viestien lähettämisen ja vastaanottamisen olevan mahdollista sovelluksen kaikille käyttäjille.

Ominaisuuden saa päälle Messenger-mobiilisovelluksessa painamalla ensin Uusi viesti -kuvaketta. Ruudun oikeasta yläreunasta löytyy Salainen-nappi, jota painamalla salatut keskustelut voi aloittaa. Vanhojen keskustelujen asettaminen salaiseksi ei ole mahdollista, vaan käyttäjän täytyy aloittaa uusi viestiketju.

Uudistuksen myötä viestit on myös mahdollista asettaa tuhoutuvaksi automaattisesti tietyn ajan jälkeen. Ominaisuudet vaativat toimiakseen Messenger-sovelluksen uusimman päivityksen.

Wired-lehden mukaan Facebookin keskustelut salataan Open Whisper Systemsin Signal-protokollalla. Myös muun muassa WhatsAppin käyttämää tekniikkaa kuvaillaan erittäin luotettavaksi.