Maailman lentokenttien WLAN-tunnukset kootaan verkkopalveluun

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes jokainen lentomatkustaja tulee päivitelleeksi lentokenttien langattomia nettiyhteyksiä, joihin liittyminen on usein erittäin työlästä ellei lähes mahdotonta. Nyt verkossa on avattu palvelu, jonne kerätään WLAN-yhteyksien tunnuksia lentokentiltä ympäri maailmaa.

Kyseessä on matkabloggari Anil Polatin projekti. Hän haluaa auttaa ihmisiä, jotka joutuvat odottelemaan lennon lähtöä jopa tuntikausia ilman verkkoyhteyksiä.

Koko ajan päivittyvällä kartalla on mukana jo nyt kymmeniä lentokenttiä tunnuksineen, mutta tässä vaiheessa sen maailmanlaajuinen kattavuus on vielä melko huono. Palvelussa selviää joiltain lentokentiltä myös esimerkiksi missä kohdassa terminaalia kannattaa istua, jotta nettiyhteyksien taso on paras mahdollinen. Mukana on myös havainnollisia ohjeita miten langattomaan verkkoon pääsee liittymään.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat