Maailman pienin apina sai kaksoset – poikaset painavat vain 15 grammaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialaisessa eläintarhassa on juhlittu kääpiömarmosettien perheenlisäystä. Maailman pienimmäin apinalajin edustajat saivat hiljattain kaksoset. Pienet poikaset olivat syntyessään vain 15 gramman painoisia.

Symbio Wildilfe Park -eläintarha on julkaissut netissä suloisen videon uusista asukkaistaan. Lisääntymisohjelmaan kuuluvat kääpiömarmosettivanhemmat Iti ja Gomez ovat tarhan hoitajien mukaan toistensa sielunkumppaneita. Ne ovat olleet erottamattomia ensikohtaamisestaan lähtien.

Eläintenhoitajista on ollut ihastuttavaa nähdä, kuinka toisiinsa kiintyneille apinoille on viimein syntynyt perheenlisäystä. Kaksosten emo Iti on osoittautunut huolehtivaksi äidiksi. Kääpiömarmosetin poikaset ovat uskomattoman pieniä apinanalkuja. Aikuisenakin ne painavat enimmillään vain 100 grammaa.