Teit meistä kauniin -elokuva poistetaan elokuvateattereista?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Apulanta-yhtyeen alkutaipaleesta 1990-luvun Heinolassa kertovaa Teit meistä kauniin -elokuvaa uhkaa poistua elokuvateattereiden ohjelmistosta Suomen elokuvateatteriliiton hallituksen päätöksen takia. Syynä on elokuvan julkaisu Elisa Viihteessä eilen perjantaina.

– Teimme ennen elokuvan kuvausten alkua Elisa Viihteen kanssa sopimuksen elokuvayhteistyöstä, jossa sovittiin elokuvan digijakelusta noin 4 viikon kuluttua ensi-illasta. Sovimme Elisan kanssa että julkistamme digijakelun aikataulun mahdollisimman myöhään, jotta suurin osa elokuvan innokkaimista katselijoista ehtii sen ensiksi elokuvateattereissa näkemään. Emme halunneet nakertaa elokuvateattereiden bisnestä, tiedotteessa kerrotaan.

Teit meistä kauniin -elokuvalla on elokuvateattereissa jo yli 100.000 katsojaa.

– Maailma muuttuu nopeasti ja nopeaksi. Lähes kaikilla viihteen aloilla tuotteen saa ostaa myös digiversiona kotisohvalle, eikä se juurikaan syö kirjan myyntiä. Me emme toivo elokuvateattereiden toteuttavan boikottiaan, sillä emme usko sen palvelevan kuluttajia.