Kaktusmuffinssit pelottavan upeita – uskaltaisitko syödä?

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Realistinen kakkutaide on tullut jäädäkseen. Leipomuksista tehdään yhä näyttävimpiä luomuksia, ja kondiittorien tulee osata perinteisen marjakiilteen lisäksi myös pieniin yksityiskohtiin keskittyvää koristelemista. Alana Jones-Mann loihtii realistisia kasvileivoksia.

Tarkemmin sanottuna juhlakondiittori leipoo muffinsseja, jotka näyttävät erehdyttävän paljon aidoilta kaktuksilta. Homman juju piilee taidokkaasti toteutetussa kuorrutteessa, jossa piikkien sijaan ihminen saa suuhunsa muhevaa muffinia. Kaktusmuffinssit ovat näyttäviä ja hauska vaihtoehto perinteisille kuppikakuille.

Muffinien valmistamisessa päätee muutama vinkki, joiden avulla kuppikakuista saa muhevampia ja paremman makuisia. Jotta muffinssit nousisivat vuoassa tarpeeksi, ei taikinaa kannata sekoittaa liian tasaiseksi. Muffinssivuoasta kannattaa jättää noin neljäsosa tyhjäksi uunissa kohoamista varten. Muffinssien on hyvä antaa jäähtyä uunin jälkeen vuoassa noin viitisen minuuttia ennen poistamista.