Mies rakensi maailman pienimmän peliautomaatin – mahtuu kämmenelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1980- ja 1990-luvuilla varttuneet muistavat varmasti kolikoilla toimivat arcade-peliautomaatit. Peliautomaatit katosivat kauppojen, kahviloiden ja huvipuistojen pelihallien nurkista kehittyneiden kotitietokoneiden ja konsolien syrjäytettyä ne.

Peliautomaatit ovat kuitenkin herättäneet jälleen kiinnostusta viime vuosina, ja käsistään taitavat rakentavat sellaisia myös itse. Avoimen lähdekoodin elektroniikkaa kaupitteleva Adafruit esittelee nyt tiettävästi maailman pienintä peliautomaattia.

Phillip Burgessin valmistama laite pitää sisällään MAME-emulaattorilla varustetun Raspberry Pi -minitietokoneen. Laite on niin pieni, että sen pelaaminen näyttää jo melko haastavalta. Valitettavasti kyseessä ei ole myynnissä oleva tuote, vaan Adafruitin blogin mukaan viikonlopun aikana hetken mielijohteesta toteutettu taidonnäyte.