Tavikset testasivat maailman tulisinta chiliä – katuivat nopeasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Supertulisia herkkuja maistellaan yleensä vain haastemielessä, eikä niinkään kulinaristista nautintoa ajatellen. Viime viikolla netissä levisi Lizzy Wurstin kokeilu nauttia maailman tulisinta chiliä. Tämän innoittamana myös BuzzFeed päätti kokeilla verisuonissa kuplivaa ja mahalaukkua korventavaa paprikaa.

Carolina Reaperin syöjien tulee olla erityisen varovaisia, sillä se saattaa tehdä kohtalokasta tuhoa elimistölle. Tämän sai kokea myös Lizzy Wurst. Moni on kuitenkin väittänyt, että yllytyshullu neitokainen feikkasi chilin vaikutukset. Nyt joukko ihmisiä testaa Carolina Reaperia ja kokeilu kostautuu välittömästi.

Tulisuus ilmoitetaa Scovillen asteikolla. Maailman tulisimpiin chileihin luettu Carolina Reaperissa on 1.569.300 scovillea. Tavallisessa Tabascossa on noin 5.000 scovillea ja kebab-ravintoloiden käyttämissä jalapenopaprikoissakin on vain 8.000 scovillea.