Unelma-ammatti? Miehet kuvaavat työkseen ruokakuvia Instagramiin

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet kuvaavat ruoka-annoksiaan ravintoloissa. Jotkut haluavat kuvan vain muistokseen, toiset ottavat kuvan blogia varten ja joku haluaa kertoa ravintolakokemuksestaan muuten vain esimerkiksi Instagramissa.

Monia sivustakatsojia ruoan kuvaaminen voi ärsyttää, mutta siitä on tullut jo melko juurtunut tapa ihmisille, jotka ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Nyt ruoan kuvaamisesta Instagramiin on tullut myös ammatti.

Chris Strang ja Andrew Steinthal kuvaavat ruoka-annoksia työkseen Instagramiin. He kertovat videolla työstään ja sen haasteista. Miehet myös nostavat esille sitä, miten monta ruokatrendiä ruoan kuvaaminen ja kuvien jakaminen on levittänyt maailmalle. Instagramin vauhdittamien ruokatrendien ansiosta heidän mukaansa on myös perustettu useita ravintoloita.

Videolla miehet antavat muutamia vinkkejä siihen, miten saadaan napattua hyvä kuva annoksesta. Lautasen pitää ainakin ehdottomasti olla luonnonvalossa eikä kuvaan saa laittaa mitään efektiä päälle.