Kolibrin upea iskuyritys – tanssii violetti maski kasvoillaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmiset yrittävät monesti tehdä vaikutuksen potentiaalisiin kuppaneihin ulkoisten avujen, kuten hienojen vaatteiden avulla. Samankaltaisia iskukeinoja nähdään kuitenkin myös eläinten maailmassa.

Youtuben Nature on PBS -kanavan videolla tutustutaan kolibrien erikoisiin soidinmenoihin. Videolla ametistipartakolibri yrittää tehdä vaikutuksen naaraaseen eräänlaisten tanssiliikkeiden avulla. Lisäksi lintu pullistaa kasvonsa höyhenet niin, että ne muistuttavat kirkkaan violetin väristä naamiota.

Videolla nähtävässä tapauksessa kolibrin tanssi vaikuttaa vertautuvan lähinnä taidoistaan liian itsevarman miehen humalaiseen yökerhotanssiin. Iskuyrityksen kohteena oleva naaras ei nimittäin ole vaikuttunut näyttäväksi tarkoitetuista tanssiliikkeistä, vaan lentää nopeasti pois paikalta.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat