Ravintola poisti OLUT-sanan nimestään – vastaveto viranomaisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka aluehallintovirasto oli kieltänyt jyväskyläläiseltä cocktail-ravintolalta cocktail-sanan käyttämisen mainonnassa vedoten alkoholilakiin. Lain sijaan kyseessä oli tosin vain viranomaisten oma tulkinta laista, joka kieltää väkevien alkoholijuomien mainostamisen.

Eilen sama koominen viranomaispäätös sai odottamattoman käänteen, kun jyväskyläläinen Revolution-ravintola päätti poistaa vapaaehtoisesti nimestään OLUT-sanan, joka löytyy ravintolan nimen keskeltä. Ravintolan nimestä julkaistiin nimittäin Facebookissa kuva, jossa OLUT-kirjaimet oli sumennettu.

Jälkimmäisessä tapauksessa kyseessä oli luonnollisesti mainostempaus, mutta samalla se kiteytti miten järjenvastaisia päätöksiä aluehallintoviraston virkamiehet nykyisin tekevät alkoholilakiin vedoten. Eilen myös kansanedustaja Jaana Pelkonen oli samoilla linjoilla kommentoidessaan tapausta Twitterissä.

– Cocktail-sanan käyttökielto järjettömyyden huippu. Eikö tästä maasta löydy oikeita asioita, joihin puuttua? Jaana Pelkonen kirjoitti.