7 vinkkiä pyykkivuoroon – näin saat paremman tuloksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pyykinpesussa kannattaa noudattaa pesuohjeita sekä lajitella vaatteet punaisiin, valkoisiin ja mustiin. PureWow jakaa nyt seitsemän vinkkiä pyykinpesuun, kuinka pääsee eroon ikävistä tahroista ja saa pidettyä tekstiilien värit kirkkaina.

Ennen pyykinpesua kannattaa opetella pesukoneen eri ohjelmat. Sivustolla vinkataan, että pyykin joukkoon pantu mustapippuri auttaisi värien säilyttämisessä. Sen sijaan valkoisiin paitoihin tulevista hikitahroista pääsee näppärästi eroon sitruunan avulla. Kaikki tahrat kannattaa poistaa tuoreeltaan ja heti mikäli mahdollista.

Pikkupyykkiä, kuten rintaliivejä, kannattaa pestä käsin. Myös salaattilinko soveltuu mainiosti herkästi rikki menevien alusvaatteiden puhdistamiseen. Huuhteluainetta ei kannata käyttää pyyhkeiden pesemisessä, mikäli haluaa pitää ne puhtaina ja kestävinä pidempään. Farkut kannattaa pestä kylmässä vedessä.