Virtsalla hoidetaan nyt kasvojen ihoa – toimivuudesta ei takeita

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urea, eli virtsa on tehokasta ainetta, jota hyödynnettään muun muassa lannotteiden ja muovien valmistamisessa. Ureaa on käytetty aikojen saatossa myös kosmetiikan parissa. Nyt mediassa uutisoidaan virtsalla tehtävistä kasvohoidoista.

Independent-lehti on julkaissut varoittavan artikkelin, jossa ihmisiä kehoitetaan unohtamaan kotona tehtävät ureanaamiot. Omituisessa kauneustrendissä nimittäin kerätään virtsaa astiaan ja käytetään paremman ihon saavuttamiseksi. Kasvot pyyhitään virtsalla kostutetulla pyyhkeellä ja annetaan kuivua.

Kuivunut virtsa huuhdellaan pois vedellä. Hoitomuodon nimeen vannovat ihmiset vakuuttavat, että urea kirkastaa kasvojen väriä, pienentää ihohuokosia ja auttaa iho-ongelmien hoitamisessa. Ammattilaiset eivät kuitenkaan allekirjoita väitettä. Thrillistin toimittaja testasi hoitomuotoa ja hän sai kasvoilleen ihottumaa. Virtsan sijaan ihotautilääkärit suosittelevat esimerkiksi omenaviinietikan tai teepuuöljyn käyttämistä.