Isojalka päätyi videolle? Pesäkamera taltioi oudon hahmon metsässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisat ihmiset uskovat Bigfoot, eli Isojalka, -nimisen ihmisapinan kaltaisen hahmon elävän Yhdysvaltojen takametsissä. Kryptozoologian tunnetuimpiin olentoihin lukeutuvasta Isojalasta ei ole kuitenkaan saatu pitäviä todisteita todellisiksi väitettyjen jalanjälkien ja rakeisten videoiden sekä valokuvien lisäksi.

Nyt Isojalkaharrastajat uskovat lintujen pesää kuvanneen kameran taltioineen myyttisen olennon. Michiganin Beulahissa sijaitsevan kotkien pesäkameran videolla näkyy nimittäin outo, tumma hahmo. Se näyttää liikkuvan metsikössä kahdella jalalla.

Video on sittemmin jaettu Youtuben Outdoorhub-kanavalla. Vaikka jotkut uskovat sen esittävän myyttistä Isojalkaa, eivät kaikki ole vakuuttuneita kyseisestä teoriasta erityisesti videon heikon laadun vuoksi.

– Kyseessä on mielenkiintoinen video. Siihen se tosin jääkin, sillä yksityiskohdat ja hahmon koko jäävät epäselviksi, Isojalkatapauksiin perehtynyt anatomian ja antropologian professori Jeff Meldrum kuvailee Detroit Free Press -lehdelle.